Φιντείας

Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας... Carry coals to Newcastle...

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2006

Firefox ο υπέροχος...αλλά...

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ κι εγώ τον υπέροχο browser "Firefox" (v. 1.0.7).
Η φήμη του δικαιολογείται. Αρχικά σου δίνει την εντύπωση ότι αναβαθμίστηκε η σύνδεσή σου (μάλλον αποδίδει ταχύτερα τον κώδικα της σελίδας). Είναι λένε απρόσβλητος, αν κι αυτό δεν μπορεί να ισχύει σε απόλυτο βαθμό για οτιδήποτε στο διαδίκτυο.
Ξέρετε τη δικτυοπαροιμία: Ποιά είναι εκείνη η λέξη που κάνει όλους τους κομπιουτεράδες να γελάνε στο άκουσμά της και που όταν σ' αυτή τη λέξη προστεθεί το επίθετο "απόλυτη" τότε όλοι ξεκαρδίζονται; Είναι η λέξη "ασφάλεια".
Πάντως ο Firefox είναι μάλλον ασφελέστερος από τον αυτοκράτορα "Internet Explorer".
Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση εντολών που αφορούν το DOM. Θυμόσαστε πόσα προβλήματα υπήρχαν με τις εντολές javascript όταν κάποιος έφτιαχνε σελίδες που έπρεπε να διαβαστούν κι από τον Netscape (ο πιο απαιτητικός μαθητής για έναν σχεδιαστή σελίδων που δεν χρησιμοποιεί λογισμικό αυτόματης προσθήκης κώδικα).
Ο Firefox δεν σκοντάφτει ούτε στο "document.all" ούτε στο "getElementbyId".
Όλα καλά λοιπόν.
Προσφάτως, κάποιος φίλος μου ζήτησε να του φτιάξω μια απλή σελίδα για of line χρήση η οποία θα είχε έναν κατάλογο μουσικών κομματιών και όταν ο χρήστης θα έκανε απλό "κλικ" στον τίτλο του κομματιού θα ακουγόταν το συγκεκριμένο κομμάτι στο παρασκήνιο, ενώ ταυτοχρόνως θα εμφανιζόταν σε εσωτερικό πλαίσιο οι στίχοι του τραγουδιού, η φωτογραφία του τραγουδιστή ή του συνθέτη και διάφορα άλλα.
Μέχρι τώρα έκανα απλή περιήγηση με τον Firefox τον υπέροχο, χωρίς να ψάξω ιδιαιτέρως τις πιθανές ελλείψεις του και ξαφνικά διαπιστώνω ότι ο Firefox δεν υποστηρίζει το tag BGSOUND.
Αχ Mozilla...
Μπήκα σε κάτι Forum και φυσικά είδα ότι το πρόβλημα το συνάντησαν πολλοί άλλοι πριν από μένα.
Κάτι προτάσεις υπήρχαν για την εφαρμογή tags όπως το EMBED αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα εύκολα.
Μια λύση προτείνεται στο Firefox Add-ons αλλά η έκδοση που έχω δεν ενδείκνυται.
Τελικά ο αυτοκράτορας του DOM παραμένει ο IE
Ο θρόνος είναι θρόνος.
Υ.Γ. Για καλή τύχη, ο φίλος μου χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον "Internet Explorer" κι έτσι δεν υπήρξε πρόβλημα στον σχεδιασμό της σελίδας.

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Firefox είναι ο καλύτερος.

5:54 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home